Risto Marić zabada “prst u oko”

Objavljeno: 21.7.2017.


Iako je pod prijetnjom štrajka dao čvrsto obećanje u pisanoj formi da neće primjenjivati sporni Pravilnik o radu, direktor JPŠ ,,Šume,, Republike Srpske Risto Marić ponovo zabada “prst u oko”, radnicima ovog preduzeća.
Naime, za obračun plata za juni ove godine Risto Marić je naredio pisanim dopisom da se naknada za prevoz radnicima limitira do 120 KM, dok je predsjednicima sindikalnih organizacija ukinuo naknadu za sindikalni rad koja je izmirivana punih 22 godine od kada postoji ovo preduzeće, kako bi ih obeshrabrio i natjerao da formiraju direktorov “žuti sindikat”.

Zadnjim aktom od prije četiri dana, Risto Marić je naredio striktnu primjenu Pravilnika o radu, te da se primjene koeficijenti , čime će doći do značajnog umanjenja plata radnicima.

Jedinstvena udružena Sindikalna organizacija JPŠ ,,Šume,, RS, razmatra novonastalu situaciju radi organizovanja generalnog štrajka.

Ovog puta, smatraju radnici ovog javnog preduzeća, Risto Marić neće imati autoritet da odvrati radnike od štrajka i drugih radikalnih oblika sindikalne borbe, saopšteno je iz Sindikata šumarstva prerade drveta i papira RS.

(BN)

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *