Putin: U školi za obaveštajce ime mi je bilo Platov

Objavljeno: 21.7.2017.


Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da mu je šifrovano ime u školi za obaveštajce bilo „Platov“, prenosi „Tas“. Takođe je dodao da zna da postoji hiljade naloga na društvenim mrežama sa njegovim imenom, ali da sa njima nema apsolutno ništa.
Navodi se da je Putin to rekao tokom intervjua prenošenog na ruskoj televiziji iz Obrazovnog centra za nadarenu decu „Sirijus“, u Sočiju, koji je nazvan „Ozbiljan razgovor sa Vladimirom Putinom“.

Putin je prvo kazao da ne koristi društvene mreže, pošto su „radni dani toliko ispunjeni“.

„Završim kasno u noć i nisam raspoložen za Instagram. Sve o čemu mislim je da odem u krevet i spavam“, rekao je Putin.

Ruski predsednik je dodao da zna da postoji hiljade naloga na društvenim mrežama sa njegovim imenom. „Nemam ništa s tim. Samo se pazite. Dakle, sve što je napisano u moje ime nisam ja“, naveo je Putin.

On je dodao da se nada da ljudi koji vode te naloge neće pisati ništa loše u njegovo ime.

„Kada smo već kod lozinki, one su samo nadimci. Kao što znate, ja sam započeo karijeru u obaveštajnim agencijama koje su se bavile inostranstvom i ponekad sam koristio alijase zbog tehnološke neophodnosti. Kada sam bio u školi za obaveštajce, šifrovano ime mi je bilo Platov“, rekao je Putin.

Predsednik je dodao da su u današnje vreme bilo kakvi nadimci „jednostavno smešni“.

„Zašto se kriti iza nadimaka. Ako čovek radi nešto vredno zanimljivo, nešto zbog čega je ponosan, trebalo bi to da kaže“, ocenio je Vladimir Vladimirovič Putin.

Izvor: RTS

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *