Putin na naslovnoj strani novog broja „Tajma“

Objavljeno: 21.7.2017.


Na naslovnoj strani novog broja magazina „Tajm“, koji će biti pušten u prodaju 31. jula, nalazi se portret predsednika Rusije Vladimira Putina, javljaju ruski mediji.
Lice ruskog lidera nazire se u bezbroj sivih ikona koje simbolizuju korisničke naloge na društvenim mrežama, navode ruski mediji pozivajući se na izveštaj američkog časopisa.

Na naslovnicu je stavljen i naslov glavnog članka broja: „Tajni program koji je trebalo da sruši Putinov plan za izbore“.

Autor materijala, Masimo Kalabrezi, ponovo pokreće temu ruskog mešanja u američke izbore i tvrdi da se Vašington ranije pripremio za moguće sajber-napade.

Prema njegovim podacima, administracija predsednika Baraka Obame je pripremila plan vanrednih mera u slučaju sajber-napada na dan američkih izbora.

Na dan izbora je bilo predviđeno formiranje „Komandnog centra“ i „Centra za strateške informacije i operacije“, što je trebalo da pojednostavi sakupljanje saopštenja o prekršajima na izbornim mestima.

Navodi se da, u slučaju „značajnog incidenta“, Bela kuća je nameravala da pošalje na biračka mesta naoružane pripadnike federalne policije, jedinice vojske i pokrene programe za borbu protiv propagande.

Izvor: RTS

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *