Pompeo: Rusija želi da napakosti SAD

Objavljeno: 21.7.2017.


Direktor američke Centralne obaveštajne agencije Majk Pompeo smatra da Rusija želi da napakosti SAD.
Direktor američke Centralne obaveštajne agencije Majk Pompeo smatra da Rusija želi da napakosti SAD.

Pompeo je, govoreći na forumu o bezbednosti u Koloradu, izjavio da je Rusija uključena u poslove Sirije, konkretno zato što „voli da napakosti Americi“.

On je ponovio da veruje da se Rusija mešala u američke predsedničke izbore.

Pompeo je, takođe, branio politiku Trampove administracije prema Rusiji u vreme kada američkog predsednika Donalda Trampa kritikuju zato što se čini da je previše blizak predsedniku Rusije Vladimiru Putinu.

„Ukoliko pogledate poteze ove administracije prema Rusiji, oni ne mogu da se uporede sa prethodnom administracijom“, rekao je Pompeo.

Oni žele da nađu bilo šta da bi nam zakomplikovali život“, rekao je Pompeo, prenose američki mediji. Na pitanje da li je Rusija neprijatelj Sjedinjenih Američkih Država, on je rekao da je to „složeno pitanje“.

On je naveo i da je dosad video minimalne dokaze da Rusija sprovodi ozbiljnu strategiju protiv militantnih snaga DAEŠ-a u Siriji. Bilo kakvi navodi da je Rusija američki saveznik u Siriji nisu potkrepljeni onim što se dešavalo na terenu, dodao je Pompeo.

Međutim, direktor CIA je rekao da se nada da u svetu postoje mesta na kojima bi SAD i Rusija mogle da sarađuju u borbi protiv terorizma.

Rusija na zahtev sirijske vlade izvodi u Siriji napade na položaje terorističke grupe DAEŠ. Amerika i njeni saveznici vode sličnu akciju u Siriji, ali bez dozvole sirijskih vlasti. SAD i Rusija uspostavile su u Siriji kanale veze koji treba da spreče eventualne incidente prilikom izvođenja operacija u toj zemlji.

Sputnjik, BN TV

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *