Pametno i praktično: Odlazićemo na aerodrom bez prtljaga?

Objavljeno: 21.7.2017.


Procedure u avio-industriji bi uskoro mogle da se promene i postanu mnogo praktičnije. Naime, avio-kompanije u Britaniji žele da uvedu sistem po kojem će se prtljag odnositi od vaše kuće kako bi se proces ubrzao. Britanska vlada razmatra da rastereti aerodrome od putnika koji se čekiraju sa prtljagom na licu mesta i da se njihov […]
Procedure u avio-industriji bi uskoro mogle da se promene i postanu mnogo praktičnije. Naime, avio-kompanije u Britaniji žele da uvedu sistem po kojem će se prtljag odnositi od vaše kuće kako bi se proces ubrzao.

Britanska vlada razmatra da rastereti aerodrome od putnika koji se čekiraju sa prtljagom na licu mesta i da se njihov prtljag pokupi dok su još kod kuće, a da oni sami dođu na aerodrom i ne razmišljaju o tome.

Ove mere se inače već koriste u Hong Kongu i Japanu gde su smanjile gužve na aerodromima i olakšale putovanje samim putnicima.

Takođe, ovo je jako korisno u vreme terorističkih pretnji jer se radnicima obezbeđnjenja na aerodromu umnogome olakšava posao, ali i pruža prilika da detaljnije ispitaju prljag koji dospeva na aerodrom.

Izvor: b92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *