Ostavka u Trampovom timu

Objavljeno: 21.7.2017.


Portparol pravnog tima američkog predsednika Donalda Trampa Mark Koralo podneo je ostavku na tu dužnost.
U saopštenju poslatom elektronskom poštom, Koralo nije izneo detalje vezane za svoj odlazak, preneo je Rojters, navodeći da je njegova odluka usledila nakon izveštaja medija da će Trampov pravni tim biti reorganizovan.

Pravni tim američkog predsednika ispituje moguće sukobe interesa među članovima istražnog tima specijalnog savetnika Roberta Milera, koji se bavi istragom navodnog mešanja Rusije u predsedničke izbore u SAD prošle godine.

Pozivajući se na tri osobe upoznate s tim slučajem, AP je prenela da je to otkriveno u vreme kada će, kako se navodi, u okviru Milerove istrage izgleda biti ispitane neki poslovni porodični odnosi Trampove porodice.

Advokat Džej Sekulov, član predsednikovog pravnog tima, rekao je za AP da će advokati “dosledno ispitati pitanje sukoba (interesa)”.

Dve osobe upoznate s procesom navode da će ti napori uključiti ispitivanje političke pripadnosti Milerovih istražitelja i istorije njihovog prethodnog rada.

Tramp je javno izazivao Milera, a ranije ove nedelje je ocenio da će bivši direktor FBI preći liniju ukoliko bude istraživao njegove lične poslovne odnose.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *