Nissan GT-R V-Spec II Nür Nismo R-Tune na prodaju za 210.000 evra

Objavljeno: 21.7.2017.


Japanska ikona: jedan od samo 25 primeraka posebne verzije Nissana R34 GT-R prodaje se po ceni od 210.000 evra
Iako nije najbrža, Nissanova generacija R34 GT-R među ljubiteljima automobila i kolekcionarima zauzima posebno mesto. Vrednost im u današnje vreme takođe raste, a u periodu od 1999. do 2002. godine kada se proizvodila, osim “klasičnih” verzija proizvedene su i neke posebne serije s ograničenim brojem primeraka. Najvrednija verzija je GT-R Nismo Z-Tune koji u očuvanom stanju vredi i preko 500 hiljada evra a stepenicu ispod je verzija V-Spec II Nür Nismo R-Tune.

O kakvoj je tačno verziji reč? Krenimo redom: Krajem 2001. godine japanski proizvođač ponudio je kupcima verziju V-Spec II Nür koja je bila ograničena na 718 primeraka. Ipak, nekim vlasnicima ni to nije bilo dovoljno, pa je Nismo ponudio tjuning u vrednosti od 34 hiljade evra. Navodi se da se 25 vlasnika odlučilo za tu opciju, što znači da je danas ovo izuzetno redak primerak.

Snaga mu je povećana na 450KS što mu omogućava ubrzanje do stotke od tek 4 sekunde, a tu su i vizuelni dodaci koji daju do znanja da je reč o posebnom modelu.

Konkretan primerak se trenutno prodaje u Velikoj Britaniji, a na brojčaniku je brojka od samo 32.000 kilometara. Naravno, zbog svega navedenog cena nije mala, pa će zainteresovani kupci morati da plate 210 hiljada evra bez poreza. Ipak, zbog retkosti ovog modela verujemo da je reč o dobroj investiciji koja će uz to budućem vlasniku doneti obilje zabave u vožnji.

Izvor: AutoBlog

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *