Nadal: Federer nije baš metodičan i disciplinovan

Objavljeno: 21.7.2017.


Stric Rafaela Nadala, Toni Nadal u kolumni za El Pai kaže da Rodžer Federer ne vodi računa o ishrani i odmoru na pravi način.
On to priča na osnovu razgovora sa menadžerom Švajcarca Tonijem Gudstikom i njegovom suprugom Meri Džo Fernandes.

“Prošle godine u ovo vreme sam imao priliku da razmenim nekoliko anegdota i ideja sa Gudstikom i njegovom suprugom. Njihova deca se druže sa mojom i bila su kod Rafe na akademiji pa smo zajedno večerali”, počinje Nadal i dodaje da uprkos uvreženom mišljenju, navike sportista ponekad nisu onakve kakvim se čine.

“Uvek sam naglašvao šta uspešne osobe rade na profesionalnom nivou. U ovom slučaju pričali smo o Rodžeru i umesto onoga što sam mislio, on nije baš disciplinovan i metodičan igrač. Ne vodi računa o dijetama i odmoru”, kaže Nadal.

Federer je prema rečima njegovom menadžera odbio i da koristi tehnologiju i statističke analize svoje igre jer “hoće da igra raznovrsnije i ne zanimaju ga brojevi u onome što radi”

“Ono što mi je njegov menadžer rekao ej da je za Rodžera tenis jedina stvar u životu i njegova opsesija, jedino o čemu misli. Mislim da je u vezi sa ovim poslednjim malo preuveličao. Verujem da provodi vreme i sa svojom ženom i decom”, piše Nadal.

Međutim, pokazatelj koliko je Federer “fanatičan” što se same igre tiče, a ne i stvari pored terena pokazuje to što je angažovao Štefana Edberga i promenio reket kako bi skratio poene.

“Samo nekoliko sportista je dominiralo kao on u sportu. Rodžerova igra nema slabosti i veoma je elegantna. Godine 2013. je mnogo ljudi verovalo da je završio i da će pasti u igri posle 31. godine i vrlo zadovoljavajuće karijere”.

Nadal priznaje da je Federer pametan jer se na različite načine prilagođava i tako produžava svoju karijeru.

Izvor: B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *