Monako optužuje: kupuju Mbapea “na kvarno”

Objavljeno: 21.7.2017.


Francuski prvak Monako izdao je saopštenje u kome se obraća nekim od “najjačih evropskih klubova”.
Monako je ukazao na to da su neki od tih klubova pokušali da kontaktiraju i dogovore se sa 18-godišnjim napadačem bez dozvole kluba.

Zbog toga će kako kažu u saopštenju tražiti i pomoć upravnog borda FIFA i francuske Lige 1 kako bi se u razmatranje uzeli disciplinski postupci protiv timova koji “jure” Mbapea.

U FIFA navode da još nisu primili žalbu, a BBC prenosi da je Mančester Siti verovatno jedan od timova na koje se ukazuje u saopštenju.

Siti je odbio da zvanično komentariše te navode, ali su u Sitiju rekli da su tokom dva susreta sa Monakom razvili bliske i dobre odnose. Tome su možda doprineli i bogati transferi Bernarda Silve i Bendžamina Mendija u Siti.

Od engleskih klubova se za Mbapea najviše “zagrejao” Arsenal čiju je ponudu od 87 miliona funti Monako odbio u junu. Najviše se u vezi sa imenom napadača pričalo u Real Madridu, sa kojim se Mbape najviše povezuje. 

Bilo kako bilo, prekršeno je FIFA pravilo u kome piše da “klub koji namerava da zaključi ugovor sa profesionalnim igračem mora da obavesti fudbalerov trenutni klub pismeno, pre ulaska u pregovore sa igračem”.

Mbape je dao 26 golova na 44 utakmice za Monako prošle sezone, sa “Kneževima” je osvojio šampionat Francuske prvi put posle 17 godina i došao do polufinala Lige šampiona u kome je prejak ipak bio Juventus.

Izvor: B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *