UEFA ne štedi Vardar – ukraden stadion pa postupak

Objavljeno: 20.7.2017.


UEFA je pokrenula disciplinski postupak protiv makedonskog šampiona Vardara zbog propusta u organizaciji i incidenata na meču protiv švedskog Malmea.
Vardar je Malme dočekao u Strumici u utorak, a jer UEFA želi da sačuva teren na Filipu II u Skoplju zbog Superkupa Real Madrid – Mančester Junajted (8. avgust).

Delegat je naveo da su navijači Vardara bacali tvrde predmeti na teren, uvredljvo skandirali, kao i da je vaća grupa uznemiravala službena lica i da je bilo upotrebe pirotehničkih sredstava.

U izveštaju sa utakmice se naglašava i navijačko blokiranje stepenica na centralnoj tribini. Kako navodi MIA, odluka oko izvesne kazne makedonskom fudbalskom šampionu će biti doneta 28. jula.

Vardar je priredio malu senzaciju u drugom kolu kvalifiacija eliminisavši povremenog učesnika LŠ, pobedom sa 3:1 u Makedoniji za ukušnih 4.2.

Skopski Vardar će i protiv danskog Kopenhagena, u trećem kolu kvalifikacija za LŠ, domaćin biti u Strumici, jer mu UEFA bukvalno “ne dozvoljava” da igra na svom Filipu II zbog pomenutog duela prvaka Lige šampiona i Lige Evrope.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *