Smijenjena Vera Sladojević

Objavljeno: 20.7.2017.


Skupština grada Banjaluka smijenila je večeras većinom glasova Veru Sladojević sa mjesta direktorke Centra za socijalni rad.
Gradonačelnik Igor Radojičić rekao je da je smjenu predložio zbog preteških optužbi na njen račun i propusta u radu, a na štetu korisnika usluga.

Odgovarajući na optužbe odbornika iz Kluba Sloboda, dojučerašnjih direktorkinih stranačkih kolega, rekao je da je odluka o smeni donesena na osnovu nalaza kompetentnih institucija.

”Ono što piše u izvještaju nadležnog Ministarstva o stanju u Centru zaista je zabrinjavajuće, optužbe su preteške i smjena nema veze sa politikom”, rekao je Radojičić.

Odbornik SNSD, Marinko Umičević, rekao je da je Sladojevićeva sama sebe smijenila i nema više kredibilitet da upravlja ustanovom, dok Predrag Vulin (SDS) smatra da su zbog direktorke narušeni međuljudski odnosi, a samim tim i radni.

Istakli su i da su posljednja dešavanja u vezi sa Centrom sramota za grad, zbog čega trpe korisnici.

Sladojevićeva je skupštinsku salu napustila revoltirana jer nije dobila reč nakon diskusije odbornika, vičući “samo vi radite svoj posao, a ja ću svoj”.

Izašli su i odbornici Kluba Sloboda, dok je Milenko Jaćimović kolegama u skupštinskim klupama dovikivao “sram vas bilo”.

Izvor: Blic

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *