Opservatorija: 30 civila stradalo u napadima koalicije

Objavljeno: 20.7.2017.


Najmanje 30 civila poginulo je u odvojenim vazdužnim napadima na teritorije pod kontrolom ekstremista Islamske države u Siriji.
Najmanje 30 civila poginulo je u odvojenim vazdužnim napadima na teritorije pod kontrolom ekstremista Islamske države u Siriji.

U saopštenju sirijske Opservatorije za ljudska prava navodi se da su civili poginuli u napadu međunarodne koalicije predvođene SAD i avijacije sirijskih vlasti.

U napadima koalicije na selo blizu uporišta Islamske države u Raki poginulo je 15 civila, uključujući troje dece i četiri žene, navela je Opservatorija.

Direktor Opservatorije Rami Abdel Rahman rekao je da je na meti jutrošnjih napada bilo selo Zur Šamar, na oko 30 kilometara od Rake.

Koalcija protiv Islamske države podržava iz vazduha ofanzivu kurdskih i arapskih boraca koji pokušavaju da izbace ekstremiste iz Rake.

Nešto južnije snage sirijskih vlasti, pomognute svojim saveznikom Rusijom, bore se protiv Islamske države u provinciji dir Ezor bogatoj naftom.

U napadima koji se veruje da su izveli ruski avioni poginulo je još 15 civila, uglavnom dece, u selu koje drži Islamska država, navodi Opservatorija.

Rahman je rekao da su stradali članovi dve porodice.

Izvor: Beta/AFP

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *