“Odustajanje SAD od finansiranja pobunjenika dobra stvar”

Objavljeno: 20.7.2017.


Odluka o prekidu američkog programa obuke i naoružavanja umerenih sirijskih pobunjenika otvara nove mogućnosti za saradnju Rusije i SAD u ratu protiv terorizma.
To je ocenio ruski senator Konstantin Kosačev. “Sigurno da su ovo dugo očekivane i odlične vesti. Takav preokret bez sumnje stvara nove mogućnosti za rusko-američku saradnju u borbi protiv terorizma u Siriji”, rekao je Kosačev, koji je na čelu Komiteta za međunarodne poslove u gornjem domu ruskog parlamenta.

Kosačev je u poruci na Fejsbuku napisao da Vašingoton optužuje Rusiju za mešanje u sirijski sukob dok sprovodi “program opremanja i vojnog obučavanja opozicije u suverenoj zemlji s ciljem rušenja režima” predsednika Bašara el Asada, preneo je Tass.

Američki predsednik Donald Tramp doneo je u sredu odluku da obustavi višegodišnji tajni program Centralne obaveštajne agencije (CIA), što je Moskva već dugo tražila od SAD.

Vašington post, koji je objavio vest o prekidanju programa, naveo je, pozivajući se američke zvaničnike, da obustavljanje operacija pokazuje Trampovo nastojanje da nadje načine da saradjuje sa Rusijom.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *