Nastavljena akcija “Ares”, uhapšeno 213, zaplenjeno svašta

Objavljeno: 20.7.2017.


MUP nastavio akciju “Ares”. Uhapšeno 213 osoba, otkrivene dve laboratorije za proizvodnju marihuane, zaplenjeno 385 kg narkotika, oružje i municija.
Kako se navodi u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova, Stefanović je rekao da je akcija na suzbijanju kriminala, pre svega narkotrafikinga, nastavljena u 25 gradova, a da je policija podnela krivične prijave u redovnom postupku protiv 258 osumnjičenih.

Ministar Stefanović je istakao da je u nastavku akcije “Ares” procesuirano više od 470 osoba, koji se sumnjiče da su počinili brojna krivična dela, pre svega neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja, prevara, primanje i davanje mita, teške krađe i druga krivična dela.

Prema Stefanovićevim rečima, oduzeto je i 19 pušaka, 15 pištolja, jedna bomba, kao i 14 automobila od kojih je deset ukradeno, i oni su odmah vraćeni vlasnicima. Resorni ministar je poručio da će se ovakve aktivnosti nastaviti i dalje i da će pre svega biti usmerene na suzbijanje trgovine narkoticima.

Istakavši da su u akciji “Ares” ukupno uhapšene 573 osobe i da je protiv još 460 lica podneta krivična prijava u redovnom postupku, Stefanović je ocenio da odlični rezultati policije i tužilaštva garantuju građanima da će Srbija biti sigurna zemlja.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *