Đorđević i Teodosić o otkazima: Ne zaslužuju poziv

Objavljeno: 20.7.2017.


Predsednik KSS Predrag Danilović, selektor Srbije Aleksandar Đorđević i kapiten tima Miloš Teodosić razočarani su otkazima 25 igrača Univerzitetskoj selekciji.
Seniorski tim Srbije će na početku priprema za Evrobasket igrati test meč upravo protiv “studenata”, koji zbog neverovatne odluke igrača iz srpskih klubova neće biti u najjačem sastavu.

“Otkazi igrača su mi neshvatljivi. Kada biste videli listu tih otkaza, slatko biste se nasmejali. “Ljut sam što nisam na spisku “A” selekcije. “Otišao sam na more”. “Preskočiću ovu akciju, ali ću doći za ‘prozor’ u novembru”. “Pripremam se za sledeću sezonu”. Koja bolja priprema postoji nego da provedu leto u radu i treningu sa najboljima u tome, i da igraju protiv najboljih“, rekao je Đorđević.

“Veliki problem će biti u novembru za kvalifiakcije. Mnogi od A reprezentativaca će igrati Evroligu i NBA. Šta ćemo tada da radimo? Da li ovi što su otkazali zaslužuju poziv u novembru? Da li mi treba da stavimo potpis na taj spisak i kažemo “Mi vas zovemo?”Moje mišljenje je da ne zaslužuju i da je to sramota“, dodaje selektor.

Danilović: Taj problem postoji odavno

Meni nije jasno zašto do toga dolazi. Univerzitetska selekcija je zamišljena kao selekcija za budući A tim. Verujte mi da ne mogu da shvatim te igrače koji su otkazali, jer se oni još nisu ni afirmisali, a gde ćeš bolje pripreme od rada sa selekcijom. Mislim da bi trebalo da im bude čast. Nisam za to da se igrači kažnjavaju, ali bi trebalo biti oštriji u nekim situacijama“, rekao je predsednik KSS Predrag Danilović.

Đorđević je istakao da su brojni reprezentativci prošli kroz univerzitetsku selekciju, i da misli da mnogi od igrača nisu samostalno donosili te odluke, već da su mnogi klubovi i “ljudi koji ih vode” uticali na njih.

“Svaka čast momcima koji su sad u Zrenjaninu, njih 13. Svaka njima čast što su se odazvali. A ako se dvojica povrede. Šta ćemo, ne daj Bože, tada? Ne mislim da će moje reči doptreti do njih. Voleo bih da dopru, ali ne verujem. Oni ne slušaju mene. Stavite prst na čelo i razmislite šta radite. Srbija vas je zvala da igrate. Pokažite koliko cenite dres Srbije. Imate priliku da nastavite niz ovih sjajnih momaka. Ne verujem da će se išta promeniti, iako se nadam da hoće”, dodaje razočarani Đorđević.

Slično razmišlja i Teodosić s obzirom da je nekoliko aktuelnih A reprezentativaca svojevremeno igralo za Univerzitetski tim Srbije.

“Jokićev potez donekle mogu da razumem, momke iz Univerzitetske ne mogu. Nemaju opravdanje, nisu ništa uradili u karijerama i sada traže odmor. Nisu svesni koliko mogu da dobiju, meni su njihovi otkazi katastrofa”, zaključio je Teodosić.

Seniorska selekcija se u četvrtak okupila u Beogradu i počela pripreme za Evropsko prvenstvo u Istanbulu koje je na programu od 31. avgusta do 17. septembra.

Đorđević ne beži od statusa favorita i napada na medalju.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *