BMW Motorsport počeo testiranja M8 GTE

Objavljeno: 20.7.2017.


Kako kažu iz kompanije, u pitanju je primerak koji je sa trake sišao 1. jula u Dingolfingu, a trodnevno testiranje na stazi Lauzic je proteklo u najboljem redu. Bavarci planiraju da se posle punih šest godina vrate na jednu od najpoznatijih trka izdržljivosti na svetu, gde će ukrstiti koplja sa 911 RSR, Ferrarijem 488, Fordom […]
Kako kažu iz kompanije, u pitanju je primerak koji je sa trake sišao 1. jula u Dingolfingu, a trodnevno testiranje na stazi Lauzic je proteklo u najboljem redu.

Bavarci planiraju da se posle punih šest godina vrate na jednu od najpoznatijih trka izdržljivosti na svetu, gde će ukrstiti koplja sa 911 RSR, Ferrarijem 488, Fordom GT i ostalima.

Pre toga, na redu je januarskih 24h na Dejtoni.

“Ponosan sam kada vidim M8 GTE na stazi. Svi koji su uključeni u projekat su proteklih meseci obavili sjajan posao. Zasad je naš zadatak da se potpuno upoznamo sa tim kako se automobil ponaša, pa je fokus na bezbednosti ne na performansama. Ipak, prvi utisak na stazi je veoma pozitivan”, rekao je direktor sportske divizije BMW-a Jens Markvart.

Izvor: B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *