“Upomoć, naš odmor gori” i 250 evra za selfi sa vatrom

Objavljeno: 19.7.2017.


Nemački tabloid Bild na svom sajtu bavio se požarima koji divljaju u Francuskoj, Italiji, Grčkoj i Hrvatskoj, prenosi zagrebački “Indeks”.
 Nemački tabloid Bild na svom sajtu bavio se požarima koji divljaju u Francuskoj, Italiji, Grčkoj i Hrvatskoj, prenosi zagrebački “Indeks”.

Kako navode, to su učinili na svoj “uobičajeno problematičan način”.

Naslov teksta o požarima glasio je “Upomoć, naš godišnji odmor gori!”

Osim toga, Bild je svoje čitatelje pitao da li su pogođeni velikim požarima i pozvao ih da “pošalju svoje porodične fotografije iz vatrenog pakla” s napomenom da bi za najbolje fotke vatrene stihije i moguće selfije mogli dobiti i do 250 evra.

Bild ističe kako su u Evropi u protekla 24 sata zabeležena 776 aktivna požara, te da su “šumski požari uplašili turiste u raznim regijama Europe”, a navodi se i broj mrtvih i povređenih.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji još gori na tri mesta na kojima je do sada vatra uništila oko 300 hektara borove šume, smreke, makije, trave i niskog raslinja.

Tri požara – na Hvaru, Klisu i u Radošiću su lokalizoani.

Od aktivnih požara najteža je situacija na požarištu Plani Put u Prpuši kod Šestanovca gde je u utorak planuo novi požar s kojim se bori stotinak ljudi iz Imotskog, Zadvarja, Lovreća, Zagvozda, Omiša, Gata, Kučića, Dugog Rata, Baške Vode, Makarske, Tučepa, Podgore, Gradaca, Drvenika, Kaštela, Žrnovnice, Podstrane, Solina, Marine, Trogira i Slatina, kao i DIP Divulje, rečeno je Hini u Javnom vatrogasnom centru grada Splita.

Izvor:index.hr

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *