Top 3 filma o horor priči iz Amitivila

Objavljeno: 19.7.2017.


Amitivil je jedan od najpoznatijih slučajeva opsednutih kuća. Jedna legenda vezuje se za boravak porodice Luc u kući 1975. godine, nakon što je u njoj godinu dana ranije na spavanju ubijeno šestoro članova porodice DeFeo.
Za ubistva je osuđen stariji sin porodice Ronald DeFeo. Nakon što su Lucevi svoju priču o užasima koji su se dogodili u toj kući izneli u javnost, napisano je bezbroj knjiga, snimljeno je 19 filmova, a i dan danas se vode polemike oko te kuće.

Ovo su tri ključna filma koji pokušavaju da dočaraju neke od najslablasnijih događaja koji su ikada dokumentovani:

Amitivil: Buđenje (2017.)

Bel (Bela Torn), njena mala sestra Džulijet (Mek Kena Grejs) i njen bolesni brat blizanac Džejms (Kameron Monagan), preselili su se u novu kuc´u sa svojom samohranom majkom Džoanom (Dženifer Džejson Li), kako bi uštedeli novac i plaćali bratovo skupo lečenje. Ali kada počnu da se pojavljuju čudni fenomeni u kuc´i, uključujuc´i i čudesni oporavak brata i Beline užasne noc´ne more, Bel počinje da sumnja da joj majka ne govori sve – ubrzo shvata da su se uselili u ozloglašenu Amitivil kuc´u…

Za režiju i scenario je zaslužan Frenk Kalfoun, a produkciju potpisuju majstori horor filmova Danijel Farands, Kejsi La Skala i Džejson Blum, poznati po ostvarenjima kao što su „Podeljen“, „Astralna podmuklost“ i „Pročišćenje“.

Amitvilski užas (1979.)

„Amitvilski užas“ je film iz 1979. režisera Stjuarta Rozenberga, sa Džejmsom Brolinom, Margo Kider i Rodom Stajgerom u glavnim ulogama.

Džordž i Keti Luc su mlad bračni par, koji kupuje kuću u Amitvilu, ne znajući šta se sve u njoj dešavalo. Nakon što se usele sa Ketinom decom iz prethodnog braka, pozivaju njenog prijatelja oca Dalaneja da osvešta kuću. Ipak zbog prisustva čudnih mračnih sila u kući otac ne uspeva da je osvešta i beži jedva spasavši glavu. Iako pokušava da je obavesti da moraju što pre da napuste tu kuću, nešto mu ne dozvoljava…

Amitvilski užas (2005.)

„Amitivilski užas“ iz 2005. godine je rimejk horor filma „Amitivilski užas“ iz 1979, u režiji Endru Daglasa. Glavne uloge tumače Rajan Rejnolds, Melisa Džordž i Filip Bejker Hol.

Izvor: B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *