Pregovori s radnicima FCA Srbija nastavljaju se sutra

Objavljeno: 19.7.2017.


Kako prenosi N1, predsednik Samostalnog sindikata FIAT Krajslera Zoran Marković rekao je da su današnji pregovori u Vladi Srbije počeli konstruktivno, ali da ne može da govori o detaljima sve dok do konkretnog dogovora ne dođe. Kako je preneo, pregovori se nastavljaju u Vladi sutra. Nema najproblematičnijeg pitanja, već će se o svim zahtevima sa menadžmentom […]
Kako prenosi N1, predsednik Samostalnog sindikata FIAT Krajslera Zoran Marković rekao je da su današnji pregovori u Vladi Srbije počeli konstruktivno, ali da ne može da govori o detaljima sve dok do konkretnog dogovora ne dođe. Kako je preneo, pregovori se nastavljaju u Vladi sutra.

Nema najproblematičnijeg pitanja, već će se o svim zahtevima sa menadžmentom raspravljati, naveo je u obraćanju novinarima.

Na kritike predsednika sindikata Nezavisnost Zorana Stanića, a koje su se u toku dana pojavile u medijima – da su radnici prevareni i da danas nije bilo njihovih pravih predstavnika, Zoran Marković nije želeo da da komentar, rekavši da se tako nešto podrazumeva u Srbiji.

Pregovori su počeli danas u 12.30, a prisustvuju im i predstavnici Vlade Srbije. U toku pregovora određena je kratka pauza, a oko 15 sati su nastavljeni. Italijani su napustili zgradu Vlade oko 16.40.

Predsednica Vlade Ana Brnabić na otvaranju pregovora, pre pauze, je zahvalila radnicima što su prekinuli štrajk, a predstavnicima Fijata na otovorenoj komunikaciji. Ona je navela da problem može da iskrsne i dodala da je važno da se problemi rešavaju razgovorom.

Radnici su predstavnicima Fijata izložili četiri zahteva, a posebno su se osvrnuli na racionalizaciju rada i opterećenje radnika, a premijerka je predložila kontinuitet u razgovorima.

Premijerka je sinoć iza zatvorenih vrata u Skupštini grada Kragujevca više od dva sata razgovarala sa predstavnicima štrajkača gde je proizvodnja obustavljena 27. juna.

Izvor: AutoBlog

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *