Požar na Čvrsnici proširio se prema Sljemenu

Objavljeno: 19.7.2017.


Požar na Čvrsnici proširio se prema Sljemenu i preti velika opasnost da se proširi i na plato Čvrsnice gde se nalazi borova šuma, saopšteno je iz Civilne zaštite opštine Jablanica.
Vatrogasci i Civilna zaštita Jablanice su i juče poslali zahtev za helikopter Oružanih snaga BiH, ali on je već bio angažovan u Ljubinju.

Rano ujutro ponoviće zahtev za angažovanjem pomoći iz vazduha, a od vatrogasnih jedinica susednih opština tražiće pomoć u ljudstvu i tehnici.

Radnici Javnog komunalnog preduzeća Jablanica, u saradnji sa Službom civilne i protivpožarne zaštite, juče ujutro vršili su aktivnosti probijanja i pročišćavanja protivpožarnog puta, da bi, ukoliko se požar proširi prema deponiji Bukova, mogli da ga neutrališu, prenela je Fena.

Ponovo se pojavilo desetak vatrenih čvorišta iznad regionalnog puta Jablanica-Posušje, koja su zadnja dva dana mirovala usled pada temperature.

Sa druge strane, u Ljubinju situacija danas mnogo bolja i svi požari su pod kontrolom, a helikopter Oružanih snaga Bih pomogao je u gašenju.

“Ukoliko situacija budu pod kontrolom, helikopter će se vratiti u bazu”, potvrdio je komandir Vatrogasne jedinice Ljubinje Miodrag Ilić.

Na prostoru koji je proteklih pet dana bio zahvaćen požarima tokom noći su dežurali vatrogasci, pripadnici Civilne zaštite, vojnici BiH i meštani.

Prema podacima Uprave civilne zaštite RS-a, u Bileći je aktivan i pod kontrolom požar na potezu Meka Gruda – Kačanj, vatra je na nepristupačnom terenu i prati se situacija.

U Trebinju, Nevesinju, Gacku i Berkovićima vatrogasci su imali više intervencija na manjim požarima i svi su ugašeni.

Uspešne vatrogasne intervencije zabeležene su u Istočnom Sarajevu, Foči, Bijeljini i Banjaluci.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *