PlayerUnknown’s Battlegrounds prešišao i GTA V

Objavljeno: 19.7.2017.


Fenomen zvani PlayerUnknown’s Battlegrounds ne predstavlja da obara razne rekorde.
Ova megapopularna battle royal igra je nedavno premašila 4 miliona prodatih kopija, iako je tek u Early Access fazi razvoja, a zvanični datum izlaska je pomeren za par meseci, kako bi se igra detaljno ispeglala pred puni izlazak.

Kao što smo pomenuli, igra je battle royal žanr, koji kombinuje deathmatch i survival elemente. Do 100 igrača biva izbačeno padobranima na mapu-ostrvo veličine 8×8 kilometara, gde se bore po principu ko poslednji preživi – pobednik. Kako vreme odmiče tako se i mapa veštački sužava, kako bi naterala igrače da se sukobe.

Danas je objavljno da je PUBG prešao i čuveni GTA V po broju “peak” igrača na Steamu, odnosno po broju igrača koji su u jednom trenutku/danu istovremeno igrali igru. Ovaj rekord je oboren negde tokom jula, kada je oko 382 000 igrača istovremeno igralo PUBG, stavljajući igru na 4. mesto svih vremena na Steamu, koje je do sada držao GTA V sa oko 362 000 istovremenih igrača.

Prvo i drugo mesto očekivano drže Dota 2 i CS:GO, kao dve najveće multiplejer igre na Steamu, dok 3. mesto drži singlplejer igra, Fallout 4, koju je igrao veliki broj igrača prilikom lansiranja igre novembra 2015. godine.

Da li ste vi već probali PlayerUnknown’s Battlegrounds?

Izvor: Play

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *