Neočekivana drama u HMD Globalu: CEO dao otkaz, mijenja ga predsjednik

Objavljeno: 19.7.2017.


Dugogodišnji veteran kompanije Nokia, Arto Nummela, odlazi sa pozicije izvršnog direktora kompanije HMD Global, koja proizvodi Nokia telefone. Odluka stupa na snagu odmah i neopoziva je, a Nummelu će zameniti Florian Seiche, koji trenutno obavlja ulogu predsednika kompanije HMD.
“Arto Nummela je igrao ključnu ulogu u kreiranju operativnih poslova kompanije HMD Global, gradeći tim i lansirajući naše prve proizvode. U ime kompletnog odbora, zahvaljujem se Artu za njegov doprinos i želim mu najbolje u njegovim budućim poduhvatima”, istakao je Sam Chin, predsednik odbora kompanije HMD.

Nummela je tokom prethodnih meseci nekoliko puta govorio o interesantnom putu Nokia telefona. On je istakao da ne želi da Nokia telefoni ulaze u trku sa specifikacijama i megapikselima sa konkurencijom, te da umesto toga želi da se fokusira na bolje korisničko iskustvo i telefone bez problema u radu.

Trenutno, HMD-ov najbolji telefon je Nokia 6, koji predstavlja pristupačan Android uređaj. Informacije o odlasku CEO-a kompanije dolaze u jeku glasina o objavi premijum Nokia 8 telefona, koji bi trebalo da ima Snapdragon 835 čipset, 4GB/6GB RAM-a i Zeiss sistem sa dve kamere na poleđini.

Izvor: Benchmark

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *