Nagradni fond US Opena preko 50 miliona dolara

Objavljeno: 19.7.2017.


Ovogodišnji US Open biće prvi teniski turnir na kojem će nagradni fond biti preko 50 miliona posle povećanja za devet odsto u odnosu na prošlu godinu, objavila je Teniska asocijacija Sjedinjenih Država.
Pobednici u ženskom i muškom singlu dobiće po 3,7 miliona dolara, dok će vicešampioni zaraditi po 1,825 miliona dolara od ukupnog nagradnog fonda koji će iznositi 50,4 miliona dolara.

Šampioni poslednjeg Gren slema sezone u dublu u obe konkurencije će zaraditi po 675.000 dolara, što je najveća premija za parove u istoriji US Opena.

Kvalifikacioni turnir za turnir u Njujorku imaće nagradni fond od 2,9 miliona dolara i za 49,2 odsto je veći u odnosu na 2016. godinu.

Pre pet godina, teniserima smo obećali da će ukupna kompenzacija na US Openu dostići 50 miliona dolara i to smo i ispunili. Pored povećanja nagradnog fonda bez presedana, teniseri će imati i niz pogodnosti na ovogodišnjem turniru, uključujući drugačije obroke, bolji izgled svih objekata i veći mir. Naš cilj je da svačije iskustvo na US Openu, bilo tenisera, navijača ili partnera, bude jednostavno najbolje“, stoji u saopštenju predsednice Teniske asocijacije Sjedinjenih Država Katrine Adams.

Izvor: SportKlub

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *