Mektić: On je najveća istorijska izdaja RS

Objavljeno: 19.7.2017.


Dragan Mektić, ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine, odgovorio je na prozivke i optužbe Staše Košarca, predsjednika Kluba zastupnika SNSD-a u Parlamentu BiH koji je danas naveo da Mektić radi sa Bakirom Izetbegovićem i da vode specijalni rat protiv Republike Srspke.
“Vrlo nevoljno komentarišem sve ono što je on izjavio iz onog administrativnog centra u Lukavici zato što je ta zgrada bila posao velikog kriminala. Nije bila potrebna nikome, koštala 26 miliona od čega je 15 miliona tu ukradenih para. Zavlače se i iz tog bunkera rovare i pričaju”, naveo je Mektić.

“Kome on može da govori o izdaji RS i prodaji interesa RS, čovjek koji je 2005. godine učestvovao i izradio nacrt novog ustava BiH u kojoj uopšte nije bilo Republike Srpske, u kojem je bila vlada BiH sa 16 ministarstava, sa nekoliko regija. On je najveća historijska izdaja RS zato što je u tom tekstu ustava koji ima u nacrtu, on poništio uopšte postojanje Republike Srpske”, naveo je Mektić.

Nakon održane sjednice Vijeća ministara, Mektić je naveo da je dogovoreno da se nastave aktivnosti kada je u pitanju gradnja Pelješkog mosta i da se zaštite interesi BiH.

O formiranju ruske stranke u RS

“Imam već duže vrijeme o tome informacije, da je održan sastanak, šta se razgovaralo na tom sastanku. To je pokušaj da se uspostavi, formira i instalira još jedna stranka koja bi dodatno razjedinjavala srpski narod i na taj način stvarala prostor SNSD-u da postigne bolji izborni rezultat, da i dalje skreće pažnju sa problema koji su od životne važnosti i da ponovo kroz jednu takvu političku opciju dodatno usložavanja međunacionalnu situaciju u BiH, jačanje nacionalnističke retorike…”, naveo je Mektić.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *