Lešo tender: HET naručuje hobotnice, lignje, „Jack Daniel’s“…

Objavljeno: 19.7.2017.


Upravu Hidroelektrana na Trebišnjici ne brine što im je prošlogodišnja dobit pala za 115 hiljada KM, već se pripremaju za slavu za koju su naručile raskošna jela i vrhunska pića, poput desetina kilograma hobotnice, lignji i najboljeg viskija, saznaje poslovni portal CAPITAL.ba.
Trpeza je spremna, kao i tender. Spisak namirnica koje Hidroelektrane na Trebišnjici pripremaju za slavu je podugačak, a pred gostima će se, između ostalog, naći i 30 kilograma lešo jagnjetine, kao i 42 kilograma pečene, ali to nije sve.

U tenderskoj dokumentaciji, koja je u našem posjedu, Hidroelektrane na Trebišnjici traže da im se isporuči 20 kilograma pečene teletine, deset kilograma pilećeg i telećeg rolata, a kao predjelo biće servirano 13 kilograma pršuta, 12 kilograma tvrdog punomasnog sira, deset kilogarama kulena…

Između „hladne“ i „vruće“ plate služiće se 60 litara teleće čorbe.

Za izbirljivija nepca tu je „morska“ alternativa, odnosno 25 kilograma hobotnice, 35 pakovanja plodova mora i deset kilograma lignji.

Iako je slava, kolača neće biti mnogo – tek deset kilograma i to onih „siitnijih“. Ako gosti ne vole šećer, onda svakako vole dobro kapljicu, jer Hidroelektrane spremaju bogatu ponudu pića koju predvodi 11 paketa „Vranca“ i isto toliko paketa „Žilavke“.

Na stolu će bit i četiri litre „Chivasa“, četiri litre „Jacka Daniel’sa“, šest litara „kruške“, pet litara „gorkog lista“ i četiri litre „štoka“.

Transparency International u BiH i CAPITAL: G. Dakić

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *