Konsultovaćemo se sve sa BG, kao oni sa ambasadama

Objavljeno: 19.7.2017.


Predsednk Srpske liste Goran Rakić izjavio je da u narednih nekoliko dana očekuje konsultacije sa albanskim političkim liderima.
Predsednk Srpske liste Goran Rakić izjavio je da u narednih nekoliko dana očekuje konsultacije sa albanskim političkim liderima.

Posle toga će doneti odluku da li će učestvovati u vlasti privremenih institucija vlasti na Kosovu i Metohiji, pišu “Večernje novosti”.

Upitan koje uslove ima Srpska lista, on je rekao da, pošto još ne znaju koja im je albanska politička opcija najprihvavljivija, teško je reći da li će i u kolikoj meri učestvovati u vlasti.

“Odluke nećemo donositi brzopleto, već u konsultacijama i u dogovoru sa Beogradom”, rekao je Rakić.

Upitan da li će to smetati eventualnim koalicionim partnerima, on je rekao da će svima, pa i albanskim političkim liderima jasno da opstanka Srba na KiM ne bi bilo bez pomoći Vlade Srbije.

“Ne vidim razlog zašto bi to njima smetalo, pogotovu što se na većem političkom nivou odvija i dijalog Prištine i Beograda. I nama ponekad ne odgovara to što albanski lideri često neke odluke donose u konsulacijama sa pojedinim inostranim ambasadama”, istakao je Rakić.

Izvor: Tanjug

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *