Kongresmen zbunio naučnike Nase: Na Marsu postojala civilizacija?

Objavljeno: 19.7.2017.


Kalifornijski kongresmen Dejna Rorbaher zbunio je panel stručnjaka kada ih je sednici kongresnog Komiteta za nauku, svemir i tehnologiju upitao da li je moguće da je Mars nekada davno bio dom drevne vanzemaljske civilizacije.
Naučnici su mu, iako isprva zbunjeni njegovim pitanjem, odgovorili da za to ne postoje nikakvi dokazi i da je takav scenario „malo verovatan“.

Sednica kongresnog Komiteta za nauku, svemir i tehnologiju prekinuo je republikanski kongresmen, koji je zatražio dodatno vreme kako bi pitao panel naučnika iz Nase da li postoje dokazi o drevnim vanzemaljcima na Crvenoj planeti.

„Vi ste rekli da je Mars bio potpuno drugačiji hiljadama godina ranije. Da li je moguće da je na Marsu bila civilizacija tada“, upitao je Rorbaher, koji je zamenik predsedavajućeg pomenutog komiteta.

Kenet Farli, profesor geohemije na kalifornijskom Institutu za tehnologiju koji je radio na razvoju rovera za misiju na Mars 2020. godine, odgovorio je Rorbaheru da su u pitanju milijarde godina kada naučnici govore o tome kako su uslovi na Crvenoj planeti bili drugačiji.

„Milijarde. Pa, da“, ispravio se Rorbaher.

„Ne postoje nikakvi meni poznati dokazi o tome (civilizaciji na Marsu)“, istakao je Farli.

Ne želeći da se na tome završi, Rorbaher je rekao: „Da li biste takav scenario potpuno isključili? Vidite, ima nekih ljudi koji… Pa, inače.“

„Rekao bih da je to malo verovatno“, odgovorio je Farli.

Iako nije poznato šta je Rorbaher mislio kada je rekao „neki ljudi“, Nasa je nedavno morala da odgovori na navode jednog gosta radio emisije Info vors (Info Wars – Informativni ratovi), koji je tvrdio da se na Marsu nalazi robovska kolonija kidnapovane dece.

Nasa je demantovala da na Crvenoj planeti postoji prisustvo ljudi.

Emisija Info vors i njen voditelj Aleks Džons dobro su poznati po iznošenju različitih teorija zavere. Jedan od najvećih obožavalaca emisije je i američki predsednik Donald Tramp.

Sa druge strane, kongresmen Rorbaher je dugogodišnji član Komiteta za nauku, svemir i tehnologiju i poznat je kao veliki protivnik teorije o globalnom zagrevanju i drugim, kako je nekoliko puta rekao, „liberalnih, globalističkih zavera“.

Izvor: RTS

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *