Ko nosi kapu, a ko šešir?

Objavljeno: 19.7.2017.


Dok lekari upozoravaju da na vrele temperature obavezno odgovorimo šeširom, kačketom ili kapicom, modni dizajneri se trude da nas kupe novim letnjim modelima
Dok lekari upozoravaju da na vrele temperature obavezno odgovorimo šeširom, kačketom ili kapicom, modni dizajneri se trude da nas kupe novim letnjim modelima. I uspevaju u tome! Čini se da u ponudi nikad nije bilo više “čuvara” glave, i da su svi podjednako šarmantni ili aktraktivni, pa zašto ne biste spojili lepo i korisno – pronašli nešto po svom ukusu, a pritom ispoštovali savete zdravstvenih radnika. Jer, sunce tek planira da prži i preti nam emitovanje štetnih ultravioletnih zraka. Nema modela koji ove godine nije u trendu, pa ukoliko još niste izabrali s kojim ćete provesti leto, pročitajte šta svaki od njih govori o ličnosti.

* Kačketi

Sa njima nema greške, jer su uvek u modi. Najviše se “slažu” uz sportske, ali i jednostavne, ležerne tipove. Devojke koje ih nose nisu toliko opterećene izgledom, nego više brinu o udobnosti i zaštiti od sunca. Ponekad se stalno nošenje kačketa pripisuje stidljivim ženama, koje imaju potrebu da se “sakriju” od drugih.

* Vojničke kape

Ovaj model otkriva avanturistički duh koji krasi devojke spremne za uživanje u prirodi i egzotične ili čak ekstremne sportove. Žene sa vojničkom kapicom na glavi ne mare za tako kako ih drugi vide, nego kako se one osećaju. Prvo udobnost, onda moda!

* Kaubojski šešir

Ako želite da ostavite utisak “kul” devojke i da vas momci prihvate kao ravnopravnog “ortaka” u društvu, onda izaberite kaubojski šešir. Devojke ovim izborom pokazuju da su nezavisne, otvorene i pune samopouzdanja. A šešir pritom može odlično da izgleda!

* Pecaroški šešir

Slamnati ili pamučni šeširi sa spuštenim obodom koji seže do očiju, imaju svoju standardnu ciljnu grupu. Njih biraju sportski tipovi, kojima se možda može pripisati doza “muškobanjosti”, ali zapravo ona može da deluje veoma seksi. Pre će ih nositi devojke koje vole reku i čamac, a ne more i brod.

* Širok obod

Elegancija i sofisticiranost se podudaraju sa izborom šešira širokog oboda. Još ako na njemu vijori marama, znači da je devojka dama u duši, istovremeno romantična i seksi. Iako su se ovi šeširi vratili iz prošlosti, retro dozu šarma su spojili sa veoma atraktivnim izdanjem, pa ih vole i ultramoderne i pomalo konzervativne cice.

* Sa uskim obodom

Muški model šešira se polako odomaćio među ženama i ne samo da je udoban, nego i sasvim dobro izgleda na svakoj devojci. Njega više biraju klasični tipovi, koji ne žele da “štrče” u društvu, ali zato u osvajanju koriste druge adute – iskrenost, ležernost, duhovitost.

ROMANTIČNE DAME VOLE UKRASE

Iako su najpopularniji i najčešći modeli kapica i šešira u bež odnosno boji kože, u modi su i sve ostale nijanse. Maslinasti tonovi otkrivaju sportske tipove i ljubitelje prirode, dok su mornarski izbor devojaka koje vole more i plovidbe, a drečave, jarke boje nose žene željne pažnje. Ukrasni detalji na šeširima, kao što su cvetići, perlice ili trakice, otkrivaju romantične i elegantne dame.

Izvor: Novosti

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *