Vatra prijeti Krašićima, sve raspoložive snage na terenu

Objavljeno: 18.7.2017.


Požar preti poznatom vikend-naselju Krašići u Crnoj Gori, u kome tradicionalno letuje veliki broj građana Srbije. Vatra se nalazi na 300 do 400 metara od kuća.
Kako pišu Vijesti, sve raspoložive snage su na terenu, u pripravnosti su i avioni MUP-a, a ugroženi su i Donji i Gornji Krašići.

Situacija je “relativno stabilna” i požar ne ugrožava objekte u Krašićima, ali se sa pozornošču prati razvoj meteorološke situacije odnosno skretanje ili eventualno jačanje vetra, pišu Vijesti.

Gori nepristupačni teren u šumi celom dužinom od vrha brda Obosnik gotovo do morske linije i, kako pišu mediji, “gotovo ga je nemoguće ugasiti sa terena”.

Put od Krašića preko Zabrđa do Rosa, koji je u jednom trenutku bio zatvoren, ponovo je otvoren za saobraćaj.

Vatrogasne ekipe se organizuju da najefikasnije intervenišu za slučaj da vetar koji duva, kako to sada radi sa zapada, i vatru sa Obosnika nastavi da širi prema Krašićima.

Trenutno na gašenju tog požara dejstvu dva aviona Direktorata za vanredne situacije MUP-a, a među vatrogascima se širi nezvanična priča da bi u poslepodnevnim satima na aerodrom Tivat trebalo da stigne prvi avion s pomoći iz inostranstva, navode još “Vijesti”.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, ne radi se o kanaderu ili bilo kakvom sličnom avionu za gašenje požara iz vazduha, već o običnom vojnom transportnom avionu koji će doneti pomoć u pumpama, agregatima, crevima i ostaloj opremi za gašenje požara.

Požar na poluostrvu Luštica, koji je izbio juče, sada je pod kontrolom, saopšteno je Televiziji “Vijesti” iz tivatske Službe zaštite i spasavanja. Požarišta su i dalje aktivna, međutim gašenje vatre umnogome olakšava i to što je vetar prestao da duva.

“U gašenju požara pomaže Vojska Crne Gore. Nijedan objekat za sada nije ugrožen”, rekao je za Boje Jutra, komandir Službe zaštite i spasavanja Tivat Zoran Barbić.

Iako je Crna Gora juče zatražila međunarodnu pomoć, od toga zasad nema ništa.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *