Požari u BiH za sad pod kontrolom

Objavljeno: 18.7.2017.


Na područijima zahvaćenim požarima u Ljubinju danas je mnogo bolja situacija, a stanje se stalno kontroliše kako se vatra ne bi ponovo aktivirala.
Helikopter Oružanih snaga BiH, koji je juče pomogao u gašenju požra u ljubinjskim selima, ponovo je jutros delovao i nadgledaće požarnu liniju, prenosi Fena.

Starešina Vatrogasne jedinice Ljubinje Midrag Ilić potvrdio je da su čitavu noć vatrenu stihiju držali pod kontrolom pripadnici vatrogasnih jednica Ljubinje i Trebinje, Oružanih snaga BiH, šumskog gazdinstva, policija, meštani.

“Vatra je trenutno stavljena pod kontrolu i nadamo se da će u narednim satima sve biti ugašeno, ukoliko se požari na nekoj od linija ponovo ne aktiviraju”, rekao je Ilić i dodao da im pomažu i kolege iz drugih opština.

U Ljubinje je došla i ekipa dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Banje Luke sa opremom, naprtnjačama i automobilom “lada niva” s pumpom visokog pritiska.

Vatra je jučer zahvatila sela Obzir i Pustipusi, a za četiri dana požara, nezvanično, izgorelo je više od dve hiljade hektara šume i niskog rastinja, kuća, više štala i pomoćnih objekata, desetine grla krupne i sitne stoke, kao i elektro-mreža.

FENA

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *