Postali ste roditelji, pa šta? Najbolji trikovi da oživite seksualni život

Objavljeno: 18.7.2017.


Seksolog Niki Goldstajn odlučila je da podeli jednostavne trikove koji će ponovo pokrenuti strast među supružnicima nakon rođenja deteta.




Dr Niki kaže da postoje nekoliko jednostavnih trikova koji će vam pomoći da povratite, pomalo zaboravljenu strast, koja je možda ostavljena po strani zbog brige o deci.

“Prvo, morate da napravite pauzu. Pod pauzom mislim da prestanete da se trudite da budete savršeni, roditeljstvo je već dovoljno teško“, kaže ona – “Jednom kada u spavaću sobu uđete bez pritiska, stvari će se mnogo lakše odvijati“

Kako kaže, u prvim danima roditeljstva važno je da roditelji smisle alternative seksu.

“Umesto klasičnog seksa, nađite načine da se dodirujete jer upravo to podstiče hormon seksa. Lezite jedno drugog i samo se mazite i ljubite“, savetuje.

Dakle, ne očajavate što još uvek niste spremni za seks, radujte se alternativnim načinima zadovoljenja.

Drugo, važno je da imate “zlatnih sat vremena“ svaki dan.

“Mnogi parovi imaju rutinu uveče. Stave decu u krevet i onda nastave sa svojim obavezama ili gledanjem televizije. E, ovde treba da naglasite važnost seksa i postavite ga kao prioritet umesto televizije“

Inače, rezultati nedavnog istraživanja u Australiji su pokazali da parovi obično posle dve godine upadnu u rutinu što vodi do otuđenja i nedostatka seksualnog života.

Izvor: B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *