Plenković ne prihvata ostavku ministra odbrane

Objavljeno: 18.7.2017.


Premijer Hrvatske Andrej Pleković izjavio je da ne prihvata ostavku ministra odbrane Damira Krstičevića.
“Kao predsednik Vlade Hrvatske ne prihvatam najavljenu ostavku Damira Krstičevića”, rekao je Plenković na konferenciji za novinare u Zagrebu.

Ministar odbrane ranije danas u izjavi za Jutarnji list rekao je da podnosi neopozivu ostavku na tu funkciju. Njegova odluka usledila je posle kritika predsednice države Kolinde Grabar Kitarović koja je rekla da misli da je vojska trebalo ranije da bude upućena na požarom ugrožena područja između Splita i Omiša.

Predsednica je, međutim, kasnije u izjavi zarebačkom dnevniku rekla da je iznenađena vešću o njegovoj ostavci i ocenila da Krstičević ne snosi nikakvu odgovornost za to što vojska nije bila ranije poslata na požarom ugroženim područjima oko Splita.

Predsednica je dodala da da Vojska “ne može sama da izađe na teren već da mora da bude pozvana” i da u postojećoj situaciji “odgovornost imaju oni koji su na terenu krivo procenili situaciju i prekasno pozvali u pomoć vojsku”.

Premijer Plenković, koji je danas obišao područja ugrožena požarom, rekao je da je tokom gašenja požara sve funkcionisalo kako treba.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *