Oluja na Halkidikiju: Razrušeni putevi, kola u blatu

Objavljeno: 18.7.2017.


Letovanje u Grčkoj je mnogima preselo u prethodnih 48 sati zbog jake oluje koja je pogodila jednu od omiljenih destinacija za turiste – Halkidiki.
Jake padavine praćene olujnim vetrom naterale su nadležne da evakuišu na desetine ljudi, neki hoteli su poplavljeni, a stotine automobila su završile pod vodom ili u blatu.

Vatrogasci su deset puta morali da izvlače ljude iz zaglavljenih automobila, a angažovane su sve pumpe za ispumpavanje vode.

Prema dostupnim informacijama, posebno tešku noć nakon celodnevnih padavina imali su na zapadnoj strani drugog prsta Halkidikija, a problema ima od Neos Marmarasa i Toronija do Sartija, Vuruvurua i Sikije na drugoj obali.

PROČITAJTE JOŠ: Srpski konzul posetio turiste, važna informacija za one sa oštećenim automobilima

Odroni na putevima, bujice, prevrnuti automobili koje nosi voda, potopljene kuće, apartmani i radnje su paralisale ovaj deo Halkidikija, a šteta se još procenjuje.

Ipak, kako kažu nadležni, osim “njih nekolko” turisti su odlučili da ostanu u svojim smeštajima i čekaju da prođe loše vreme. Predsednik hotelijerske i turističke organizacije Halkidikija je rekao da je jedan broj turista tražio premeštaj, a da je na samom jugu Sitonije nekoliko porodica otkazalo smeštaj.

Temperatura na Sitoniji je trenutno 24 stepena, nema padavina i umereno je oblačno, a temperature iznad 30 stepeni se očekuju tek od ponedeljka.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *