Novi Audi Q3 stiže sledeće godine

Objavljeno: 18.7.2017.


Proizvodnja trenutne generacije Audijevog Q3 je počela još 2011. pa je sasvim jasno da se bliži vreme za njeno penzionisanje, odnosno za dolazak naslednika. Poslednji izveštaji kažu da će se to desiti najkasnije sredinom sledeće godine, odnosno da bi zvanična premijera novog Q3 mogla da bude održana i ranije, možda sledećeg proleća u Ženevi.
Nemački Auto Motor und Sport javlja, pozivajući se na insajdere, da će novi model svakako porasti dimenzijama kako bi se dodatno razlikovao od još uvek relativno novog Q2. Tačnije, Q3 bi trebalo da bude bar 60 mm duži, dok će mu međuosovinsko rastojanje porasti za bar 50 mm, što bi sve trebalo da se pozitivno odrazi na ponudu prostora unutar putničke kabine i prtljažnika.

Uprkos rastu dimenzija novi Q3 će biti oko 50-ak kilograma lakši od prethodnika, a najpopularniji izbor kod kupaca će verovatno biti 2,0 litarski benzinski i dizelski motori. Sigurna je i ugradnja manjih pogonskih agregata, a kupcima će biti dostupni ručni i automatski DSG menjači, kao i pogon na prednje i na sva četiri točka.

Vrh ponude bi trebalo da čine Audi S Q3 sa 2,5 litarskim TFSI motorom snage oko 350KS, a kasnije i RS Q3 sa unapređenom verzijom pomenutog 5-cilindričnog pogonskog agregata snage oko 400KS.

Izvor: AutoBlog

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *