Krenule teorije zavjere: Požare u HR podmetnuli Jugosloveni

Objavljeno: 18.7.2017.


Iako nadležni izjavljuju da se uzroci požara u Hrvatskoj moraju tek utvrditi, brojni gađani Hrvatske smatraju da su oni podmetnuti.
Najdalje je u sumnjama otišao general u penziji Davor Domazet Lošo koji je rekao da su za vatrenu stihiju odgovorni “Jugosloveni, koji mrze Hrvatsku i Hrvate”.

Građani veruju da su požari podmetnuti zbog činjenice da je vatra u razmaku od nekoliko sati planula na dvadesetak mesta. Iz vatrogasnih službi, međutim, pozivaju na oprez s ovakvim konstatacijama uz napomenu da se jedino istragom može utvrditi kako je do požara došlo.

Splitska “Slobodna Dalmacija” piše da iako više izvora požara budi sumnju u ljudski faktor, postoji i čitav niz prirodnih fenomena koji su mogli prouzrokovati ovako kataklizmičan požar. Jedno od njih ponudio je jutros vatrogasni zapovednik Dražen Glavina koji je, kako je rekao, na svoje oči video kako vatra i bukvalno može da ” prekočiti s jednog mesta na drugo”.

“Vatra je bila toliko jaka da smo u nekoliko navrata videli kako gori dim. U takvim okolnostima požar se doslovce prenosi vazduhom, nošen jakim vetrom u par sekundi može izazvati plamen na sasvim drugom mestu. Jasno da se ljudima tada čini da je požar podmetnut, ali to ne mora biti tako. Naravno, to je samo jedno od mogućih objašnjenja, konačan sud o uzrocima požara doneće policijski uviđaj i to je jedino relevantno”, rekao je Glavina.

Penzionisai hrvatski general za požare koji haraju Hrvatskom, ali i Crnom Gorom krivi Jugoslovene. On smatra da “Jugosloveni i oni koji ne vole Hrvatsku”, podmeću požare i vode “asimetričan rat” protiv Hrvatske i Hrvata.

“Gori Boka kotorska, Hercegovina i Dalmacija. To ne može biti slučajno. I to baš u vreme kada se prema prognozama može znati da je u toku bura koja duva već četiri dana”, navodi Lošo.

On kaže da “Boku kotorsku zovu ‘nevistom Jadrana’, u kojoj žive Hrvati”, te da su pogođeni i “Hercegovina u kojoj su, takođe, Hrvati, kao i Dalmacija”, prenose hrvatski portali. “Ti požari su podmetnuti. Mogu oni pričati šta hoće, ali tu nema sumnje”, tvrdi Lošo, hrvatski ratni general iz devedesetih godina prošlog veka.

On smatra da su požari “u interesu dušmana Hrvatske – “Jugoslovena”. “Oni koji se ne mire sa samostalnom državom Hrvatskom odbranjenom u ‘domovinskom ratu’ – njima je u interesu da Hrvatska gori, jer su požari jedan od oblika asimetričnog rata”, navodi Lošo.

B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *