Čak 25 košarkaša odbilo da nastupi za Srbiju

Objavljeno: 18.7.2017.


Iako dres univerzitetske reprezentacije predstavlja odskočnu dasku za A selekciju danas to, nažalost, nije slučaj.
Čak 25 košarkaša, potencijalnih kadnidata za prvi tim Srbije odbilo je igranje u Univerzitetskoj selekciji.

Kako piše “Sportski žurnal”, na poziv sa spiska Zorana Todorovića nisu se javili igrači Letnje lige, MVP ABA lige, finalisti ovogodišnjeg plej-ofa Crvene zvezde i FMP, tandem Partizana, američki studenti i po koji internacionalac.

Pripreme su počele u ponedeljak, a na njima se nije pojavilo sedamnaest momaka sa premijernog spiska, dok su i šestorica naknadno pozvanih odbili da igraju. Još dvojica su odustala posle prvog treninga.

Prvobitni spisak studenata

Aleksa Avramović (Vareze), Strahinja Jovanović (OKK Beograd), Stefan Pot (Partizan), Petar Rakićević (Crvena zvezda), Andrija Stevanović (Dinamik), Andrija Šarenac (SAD), Stefan Lazarević (FMP), Ognjen Dobrić (Crvena zvezda), Dejan Davidovac (FMP), Veljko Brkić (Mladost Zemun), Marko Tejić (Mega Leks), Dragan Apić (FMP), Marko Radovanović (FMP), Novak Topalović (SAD), Ognjen Jaramaz (Mega), Miloš Koprivica (Partizan), Jovan Novak (Mega), Nikola Rebić (Mega), Nenad Miljenović (PAOK), Nikola Radičević (Betis), Nikola Janković (Olimpija), Mihajlo Andrić (Partizan), Nemanja Nenadić (Dunav), Miloš Vraneš (SAD), Mladen Đorđević (SAD) i Matija Milin (SAD).

Sada ih je ukupno 12, a samo osmorica sa prvobitnog spiska: Strahinja Jovanović, Nemanja Nenadić, Veljko Brkić, Miloš Vranješ, Novak Topalović, Andrija Šarenac, Marko Tejić i Aleksa Nikolić.

Četvorica su pozvana prethodnih dana i oni su se odazvali: Igor Jevđenić, Nikola Pavlović, Andrija Matić i Milenko Veljković.

Prvi trening je odradio i dvojac Partizana Mihajlo Andrić – Stefan Pot, ali su se i oni povukli kad su videli šta se dešava.

Više niko neće moći ni da bude pozvan naknadno, jer je u ponedeljak bio poslednji dan za vađenje viza za Kinu.

Univerzijada u Kini je na programu od 19. do 30. avgusta, a mnogim momcima je sugerisano da je bolje da to vreme provedu u pripremama sa klubovima.

Izvor: Sportskizurnal

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *