Vrsta prevare koja mnogo više boli od običnog seksa

Objavljeno: 17.7.2017.


Da, emocionalna prevara mnogo više boli od fizičke prevare. Sama činjenica da se vaš muškarac zaljubio u neku drugu ženu, pa čak iako sa njom nije imao seks dovodi vas u mnogo neprijatniji položaj i mnogo vam je više vremena potrebno da prebolite raskid. Pročitajte i zašto.
Umešana su prava osećanja 

Koliko god da afere mogu biti bolne, one ne moraju uključivati emocije. Emocionalne afere su ipak mnogo ličnije jer podrazumevaju da se vaš dragi zaljubio ili barem gaji nekakve emocije prema drugoj ženi. To znači da mu je u njenom društvu zanimljivije nego u vašem što zna da zaboli mnogo više od fizičke prevare.

Vi se osećate kao “druga žena“ u sopstvenoj vezi

Kada saznate sa fizičku prevaru, duboko u sebi znate da ste sve vreme bili u vezi sa nekim ko vas nije vredan i bez koga vam je 100 puta bolje u životu. Ali, kada se on zaljubi u drugu ženu, zanemari vas na taj način tako da se vi osećate kao „druga žena“ – zapostavljeno, ali kao i da ste prepreka u nečijoj ljubavi.

Teže je primetiti ovakvu vrstu prevare

Fizička prevara se primeti – on krije svoj telefon, razmenjuje samo tekstualne poruke sa njom, čim telefon zazvoni beži od vas kao „đavo od krsta“. Emocinalna prevara znači da vas dečko opsesivno gleda insta-storije svoje bivše devojke ili uvek ide na ručak sa istom koleginicom u koju postepeno razvija zaljubljenost.

Osećate se kao prepreka

Za fizičku prevaru ćete pre saznati nego za ovu. Ako napadnete partnera on će poricati i zapravo živeti u nekoj vrsti zablude da se zaljubio u nekog drugog. Što je najgore ponašaće se prema vama kao prema sestri, a ubeđivaće vas da je sa drugom osobom samo prijatelj.

Može da traje mnogo duže

Seks na jedno veče je na duge staze kraći bol kod prevarene strane nego emocionalna prevara koja se može razvijati mesecima, pa čak i godinama. Onda kada se sve završi zapitate se da li vas je stvarno i voleo sve vreme?

I emocionalnu prevaru možete prepoznati

Zbog njegovih nesigurnosti, odbijanja da postavlja slike sa vama na mrežama, činjenice da je opsednut drugom osobom, sve ovo može da se razvuče toliko dugo da u trenutku kada vam objavi da želi raskid vi shvatate da ste sve to vreme bili samo prijatelji i ništa više. Tačnije, izgubili ste dragoceno vreme. S druge strane, i iz ovog iskustva možete izvući neku lekciju – svog budućeg partnera nemojte sprečavati da se druži sa prijateljima, visi na mrežama, čak i ako vučete negativna iskustva iz prethodne veze.

Treba vam mnogo duže da se oporavite

Biće vam potrebno dosta vremena, čak iako vaš bivši nikada sa njom nije spavao, da prebrodite to što se dogodilo. Vaš partner ne može tek tako razviti osećanja prema nekome drugom što znači da u većem delu vaše veze nije bio iskren što je mnogo veći udarac od fizičke prevare.

Podelite sa nama svoja iskustva – da li ste ikada iskusili emocionalnu prevaru?

Izvor: B92

One thought on “Vrsta prevare koja mnogo više boli od običnog seksa

  1. Jesam. Moj dragi se dopisuje sa osobama koje ja ne poznajem i s kim god da razgovara grabi telefon i izlazi van da priča bez obzira ko ga zove, opravdanje je da je vani bolji signal, kako djetinjasto.prije par godina se dogovorio sa drugaricom sa posla koja živi u njihovom bivšem naselju da izađe sa njom njenim mužem i nekom zajedničkom drugaricom iz naselja gdje je živio kao momak, nikad se nisam oporavila od tog. Izgubio je moje povjerenje i veoma sam bila razočarana, tužna imala sam osjećaj da imam veliku ogromnu i duboku rupu u grudima.Nisam mogla da dišem nisam mogla da funkcionišem ni kao majka ni žena ni sestra ni kćerka a ni kao radnik. Totalan raspad sistema kao i mojeg uvjerenja da živim u sretnom braku. On i danas misli da me povredilo to što je možda nešto seksualno bilo između njega i te osobe, ne shvata da način na koji je dozvolio da mu žena sa kojom radi dogovara izlazak, žena i ljudi iz njegovog bivšeg naselja koji mene nikad nisu prihvatili i radili su sve što su mogli da me ocrne, on je dozvolio da me oni toliko ne poštuju da je pristao na takav izlazak, ON kojeg sam toliko voljela i toliko vjerovala u njega. Evo godine su prošle i dan danas me boli i sama pomisao na to koliko me je izdao, iznevjerio i prevario u svakom emotivnom smislu, ispalo je da sve godine provedene sa mnom on je samo tako odbacio i još se lijepo slikali i postavile ONE na fejsbuk da ih vide svi naši prijatelji.Žena sa kojom radi i njen muž mi nikad više nisu došli u kuću niti mi trebaju a ja sam se pomirila sa sobom i nastavila zajednički život koji nije ni iz bliza dobar kao prije, On je postao nesiguran, valjda ga krivnja pojede, posle par mjeseci je postao i seksualno disfunkcinalan bar kad sam ja u pitanju. POSTAO JE NERVOZAN LAŽE I KRIJE SVE AMA BAŠ SVE, čak i sasvim obične stvari. Ja sam donijela odluku nakon gotovo šest mjeseci razmišljanja da li da se razvedem, da ostanem u bračnoj zajednici iz prostog razloga koji je samo moj. Nije lako preživjeti emotivnu nevjeru, treba mnogo truda, ali s vremenom , shvatiš s kim živiš i ako ti odgovara nastaviš, možda će rekcije biti drugačije od moje mnogi će reći da sam luda, ali vi neznate šta ja znam, a znam da je moj čovjekDOBAR čovjek i život s njim nije bio i nije ni sad loš. pozz i čuvajte se

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *