Taksista u Pragu za 14 kilometara naplatio 280 evra

Objavljeno: 17.7.2017.


Policija u Pragu privela je jednog taksistu koji je, koji je preterao u uobičajenoj praksi čeških taksista da strancima naplate vožnju više nego Česima.
Uhapšeni Čeh je jednoj strankinji vožnju od 14 kilometara naplatio čak 280 evra, umesto maksimalne moguče cene od 20 evra.

Turistkinja je prošlog vikenda sela u taksi u turističkom jezgru Praga i tražila vožnju do 14 kilometara udaljenog hotela u širem centru. Međutim, umesto da uključi taksimetar koji ne bi smeo da pokaže više od 20 evra, vozač je od putnice zatražio čak 480 evra.

Kada je zapanjena žena kazala da ima samo 50 evra, taksista je odvezao do bankomata da podigne novac, ali mu nije bilo dovoljno 120 evra koliko je podigla, već je tražio još.

Cenjkajući se na kraju su došli do cene od 280 evra, više nego desetostruko više od realne cene za tu vožnju. Umesto priznanice, taksista je ženi na njen zahtev rukom nažvrljao potvrdu da je platila vožnju.

Prevarena strankinja požalila se recepciji hotela, a policija je tri sata kasnije uspela da je nađe i privede taksistu protv kojeg je žena podnela krivičnu prijavu.

Izvor: N1

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *