Senatori: Nema rješenja bez Beograda, Vučić može biti taj lider

Objavljeno: 17.7.2017.


Američki senatori Ron Džonson i Kris Marfi istakli su da je stav Vašingtona da otvorena pitanja na Balkanu ne mogu biti rešena bez liderstva Beograda.
Oni su naglasili da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u poziciji da bude taj lider.

Senatori su, nakon sastanka sa predsednikom Srbije, istakli da u Vašingtonu odlično razumeju koliko je važno da SAD, Srbija i EU ojačaju saradnju.

Senator iz Vinskonsina, republikanac Džonson, rekao je da je predsednik Srbije ukazao na dugu istoriju odnosa dve zemlje, saveza, prijateljstva.

“Imali smo u prošlosti uspone i padove u odnosima. Ovakvi sastanci su jako dobri i treba da se održavaju. Upravo je ono što treba da se radi da dođete u SAD, iznete vaše stavove I iskažete dobru volju za saradnju”; kazao je on.

Senator iz Konektikata, demokrata Marfi, rekao je da u Senatu postoje nesuglasice demokrata I republikanaca oko mnogih pitanja, ali ne postoji nesaglasje oko želje za snažnim i dobrim odnosima SAD i Srbije.

“Spoznajemo da sva otvorena pitanja na Balkanu ne mogu biti rešena bez liderstva Beograda. A Vučić je u poziciji da može biti taj lider, a mi demokrate i republikanci možemo da to podržimo“, naglasio je Marfi.

On je ponovio da i demokrate i republikanci podržavaju snažnije odnose između dve zemlje.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *