Renault prodao rekordnih 1,9 miliona vozila u prvih šest mjeseci 2017.

Objavljeno: 17.7.2017.


Kako prenosi Tanjug, francuski proizvođač automobila Reno saopštio je da je prodao rekordnih 1,9 miliona vozila u prvih šest meseci 2017. godine.
Ovakav rast je zabeležen zahvaljujući eksplozivnom rastu prodaje u azijsko-pacifičkom regionu.

“Postavili smo novi rekord sa preko 1,88 miliona prodatih vozila u šestomesečnom periodu. Obim prodaje i tržišni udeo povećan je kod svih naših brendova i u svim regionima”, izjavio je šef prodaje i marketinga, Tijeri Koskas, prenosi agencija Frans pres.

Ostvarena prodaja je za 10,4 odsto veća u poređenju sa istim periodom prošle godine i znatno je nadmašila rast ukupnog tržišta od 2,6 procenata.

Kao rezultat toga, tržišni udeo Renoa je povećan za 0,3 posto na 4,1 procenat.

Svi brendovi francuske automobilske grupe – Reno, Dačija, Reno Samsung Motors i Lada – ostvarili su pođednako rast obima prodaje i tržišnog udela.

Najveći skok prodaje od 50,5 procenata zabeležen je u azijsko-pacifičkom regionu, čemu je doprinela duplirana prodaja u Iranu.

Što se tiče izgleda do kraja godine, Reno je potvrdio ciljeve za 2017. godinu, pri čemu očekuje povećanje obima prodaje i tržišnog udela i u Evropi, i van Starog kontinenta.

Kompanija cilja rast obima prodaje između 1,5 i 2,5 odsto na globalnom nivou i od dva odsto na evropskom i francuskom tržištu, prenosi francuska agencija.

Izvor: AutoBlog

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *