Prodaja Lade Veste SW Cross počeće u oktobru-novembru

Objavljeno: 17.7.2017.


Direktor „AvtoVAZa” nije otkrio koliko će novi model koštati
Novi model LADA Vesta SW Cross fabrike „AvtoVAZ” stići će u prodaju na jesen ove godine, verovatno u oktobru-novembru. To je u subotu na Danu otvorenih vrata „AvtoVAZ-a” objavio predsednik automobilskog koncerna Nikola Mor u okviru prezentacije novog modela.

„Automobil LADA Vesta SW Cross ući će u prodaju verovatno u oktobru-novembru, u poslednjem kvartalu ove godine, ali tačan datum još nije utvrđen”, izjavio je Mor. Direktor „AvtoVAZa” nije otkrio cenu modela: „Cenu ćete saznati na jesen”, prenosi TASS.

Ranije je objavljeno da automobil LADA Vesta SW Cross povezuje ekspresivni dizajn sa osobinama krosovera. Glavnu liniju dizajna karoserije novi model je nasledio od koncept-vozila Cross Concept, koje je predstavljeno na Međunarodnom sajmu terenskih vozila, krosovera i vozila za neuređene terene „Moscow Off-Road Show” 2015. godine. Veći točkovi i originalno podešeno vešanje omogućili su da se poveća udaljenost najnižeg dela vozila od tla kod LADA Vesta SW Cross na 203 milimetra, što je uobičajeno za klasične krosovere. Kako je Mor ranije izjavio, proizvodnja univerzalne i krosover verzije počeće u Iževsku u drugoj polovini 2017. godine.

LADA Vesta je projektovana na platformi LADA B/S, koju su izradili inženjeri „AvtoVAZa” u saradnji sa stručnjacima iz Renault-Nissan. Proizvodnja sedana LADA Vesta počela je u Iževskom automobilskom zavodu u septembru 2015. godine. Godinu dana kasnije sa proizvodne trake sišla je 50 000. LADA Vesta. Za to vreme ovaj automobil je postao jedan od najpopularnijih na ruskom tržištu.

Od 9. decembra 2016. godine počela je proizvodnja LADA Vesta i u fabrici „Aziя Avto” u Kazahstanu.

Izvor: AutoBlog

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *