Ovako bi mogla da izgleda Škoda Superb RS

Objavljeno: 17.7.2017.


Iako će mnogi reći da Škodine automobile kupuju ljudi s ograničenim budžetom koji žele mnogo prostora, mora se priznati da češka kompanija zaista ima zanimljive modele, a najviše pažnje od svih privlači Octavia RS.
Međutim, sada su se na internetu pojavili renderi koji pokazuju kako bi mogao da izgleda model Superb RS.

Octavia RS se može dobiti u verzijama sa 230 i 245KS, a pre nekoliko godina je Škoda nudila i Fabiju RS, koja neće dobiti sledeću generaciju jer u kompaniji smatraju da prodaja ne bi opravdala sav trud.

Octaviji RS će se priključiti Kodiaq RS, a to je više od same glasine jer su zvaničnici češke kompanije već potvrdili da će veliki SUV doživeti RS tretman. Neki će reći da najbolji Škodin model pod nazivom Superb više zaslužuje oznaku RS od Kodiaqa, ali, dobre vesti su da će se i taj model najverovatnije naći u ponudi, iako još uvek zvanično nije dobio “zeleno svetlo”.

Ipak, ako se najave ostvare, Superb RS će zauzeti mesto iznad trenutno najsnažnijeg Škodinog modela Superb Sportline sa 2,0 litarskim benzinskim motorom koji razvija 280KS i 350 Nm obrtnog momenta. Snaga se prenosi na sva četiri točka, a automobil od 0 do 100 km/h ubrzava za 5,,8 sekundi. Maksimalna elektronski ograničena brzina iznosi 250 km/h.

Međutim Superb sa RS oznakom bi bio još snažniji, jer bi ga pokretao 2,0 litarski TSI benzinski motor koji isporučuje 310KS i 400 Nm obrtnog momenta, a koji se nalazi i u Volkswagenovom Golfu R. Automobil s ovim motorom do “stotke” stiže za 4,6 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od 267 km/h. Ipak, Superb RS neće moći da ostvari takve performanse jer će biti znatno teži, ali uprkos tome, biće brži za sekundu od Sportlinea.

Što se tiče modela Superb, godine 2019. će dobiti i plug-in hibridnu verziju, što će biti prvi put u istoriji Škode.

Izvor: AutoBlog

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *