Očekuje se i Audi RS Q8

Objavljeno: 17.7.2017.


U jednom  od svojih intervjua Stephen Winkelmann, šef Audi Sporta, izjavio je da je svestan činjenice da im SUV ponuda nije dovoljno bogata, ali i da taj nedostatak nameravaju da isprave uskoro.
Drugim rečima, Audi Sport će svoju ponudu u narednom periodu proširiti s nekoliko SUV modela, odnosno nekoliko novih RS verzija.

Tačnije, Winkelmann sasvim razumljivo smatra da je potrebno imati snažniju prisutnost u segmentu koji raste i u segmentu koji je ujednačeno prisutan širom sveta. Upravo zato u Audi Sportu pripremaju novu RS SUV modelsku porodicu i uskoro ćemo biti upoznati s rezultatima njihovog rada.

Navodno su dva najveća kandidata za skorašnje proširenje modeli Q7 i budući Q8 koji bi RS verzije trebalo da dobiju relativno brzo. Između široke ponude motora Grupe VW najviše šanse za ugradnju u ove modele navodno ima 4,0 litarski V8 bi-turbo iz sledećeg Cayennea Turbo S i budućeg Lamborghinijevog Urusa.

Naravno, tu ne bi bio kraj širenju RS ponude, a odmah nakon modela Q7 i Q8 kroz RS tretman bi trebalo da prođe i Q5. U njega bi mogao da se ugrađuje 2,9 litarski V6 bi-turbo iz RS5 Coupea snage preko 457KS i 600 Nm.

Na kraju još dodajmo da bi RS modelska porodica uskoro trebalo da dobije prinove u vidu novog RS4 Avanta, RS5 Cabrioleta i prvog RS5 Sportbacka. Ovi modeli bi svi trebalo da stignu do kraja sledeće godine.

Izvor: AutoBlog

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *