Obrt: Kurdski oficir tvrdi Al-Bagdadi je skoro sigurno živ

Objavljeno: 17.7.2017.


Kurdski oficir zadužen za kontra-terorizam izjavio da je glavni vođa Islamske države Abu Bakr al-Bagdadi “skoro sigurno živ”, prenosi Rojters.
Lahur Talabani je je naime rekao da je 99 odsto siguran da je lider ISlamske države, za koga se tvrdi da je stradao u napadima ruske avijacije na jedan kamp u Raki, u stvari živ. Talabani ćak tvrdi i da je Al-Bagdadi lociran južno od Rake, i to u momentu kada su iz Rusije stigle vesti da je Al- Bagdadi ubijen.

Talabani je takođe rekao Rojtersu i da će se Islamska država, nakon poraza u Mosulu, ponovo uzdići i povesti pobunu poput one koju su izveli pripadnici Al kaide, samo što će ovaj put ta pobuna biti mnogo jača.

Podsetimo, pre oko mesec dana iz Rusije je stigla vest da je lider ISlamske države Abu Bakr al Bagdadi najverovatnije ubijen tokom jednog vzdušnog udara ruskih snaga na kamp tokom okupljanja lidera ID. Vest međutim do danas nije zvanično potvrđena.

Takođe, Al- Bagdadija su “ubijali” do sada nekoliko puta, ali je svaki put, nakon negog vremena, takva vrsta informacija demantovana.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *