Najavljen Mitsubishi Expander

Objavljeno: 17.7.2017.


Mitsubishi Motors Corporation je ranije ove godine otvorio svoju novu fabriku u Indoneziji, kada je saopšteno da će tamo u oktobru startovati i proizvodnja potpuno novog modela sa sedam sedišta.
U pitanju će biti serijska verzija Mitsubishi XM concepta koji je promociju imao prošle godine.

Dok Japanci ne predstave serijski model, pojavile su se teaser slike, uz potvrdu da će se automobil zvati Expander.

Neke ranije vesti kažu da bi Expander na pojedinim tržištima mogao da se prodaje i sa Nissanovim znakom (kako bi u Aziji zamenio ostareli Nissan Grand Livina), kao i da bi Mitsubishi možda mogao da ga ponudi i na evropskom tržištu.

Treba podsetiti da dizajn Expandera ne podseća samo na XM concept, već i na raniji Mitsubishi eX concept koji je promovisan na sajmu u Tokiju 2015. godine. U svakom slučaju, prednji deo vozila odlikuje Mitsubishijev novi Dynamic Shield dizajnerski rečnik.

Mitsubishi navodi da će Expander imati prostrani enterijer koji može da primi do sedam putnika (u tri reda sedišta), a najavljuje se da će vozilo između ostalog dobiti potpuno novu platformu i 1,5 litarski benzinski motor. Standardno će imati manuelni menjač i prednji pogon, dok će se kao opcija nuditi i CVT transmisija. Ostaje pitanje da li će se u ponudi naći i 4×4 pogon.

Mitsubishi će Expander zvanično predstaviti 10. avgusta na Gaikindo Indonesia International Auto Show-u u Džakarti, pri čemu će u Aziji konkurisati modelima kao što su Toyota Avanza, Suzuki Ertiga, Honda BR-V i Daihatsu Xenia.

Izvor: AutoBlog

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *