Formiran predmet protiv Dodika

Objavljeno: 17.7.2017.


Iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine potvrđeno je da je u ovoj instituciji formiran predmet na osnovu prijave člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.
“Tužilaštvo BiH je 17. jula 2017. godine zaprimilo akt člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, usljed čega je formiran predmet koji je dat u rad postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH”, rečeno je u Tužilaštvu BiH.

Podsjećamo, član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović uputio je pismo vršiocu dužnosti glavnog tužioca Tužilaštva BiH Gordani Tadić povodom antidejtonske izjave predsjednika RS Milorada Dodika o “okupaciji Drine”.

Izetbegović je naveo da je 7. jula 2017. godine predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u svom govoru na javnom skupu u Bratuncu, u prisustvu velikog broja ljudi, među kojima su bili i zvaničnici iz Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, rekao:

“Poznati su projekti raznih fondacija, prije svega islamskih, koje su tražile i samo usmjeravale svoj novac kako bi se ovdje uz Drinu vratili, nakon otadžbinskog rata, muslimani i da bi ponovo okupirali Drinu na taj način…”

Izvor: Klix.ba

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *