“Drim tim 2004? Najgorih 38 dana u životu”

Objavljeno: 17.7.2017.


Nekadašnja zvezda NBA lige Stefon Marberi rekao je da mu 38 provedenih dana sa nacionalnim timom 2004. godine predstavlja najgori period u životu.
Legende kineske košarke kaže da mu nije bilo loše što je u timu, jer je to privilegija, već je saradnja sa trenerom Lerijem Braunom bila užasna.

Sve je krenulo na prvom treningu kada je Braun upitao Lebrona Džejmsa, Karmela Entonija, Tima Dankana i Marbera, koji je njihov cilj na Olimpijadi.

Kada je bio red na Marberijeve reči, gotovo sve je bilo rečeno, pa se bivši igrač Njujork Niksa i drugih ekipa u SAD našalio i rekao: “Ne zaboravite da bi trebalo da i da se zabavljamo“.

To se nikako nije svidelo Braunu koji je povišenim tonom rekao Marberiju: “Slušajte ovog momka, on bi da se zabavlja!”.

Da sve bude još gore za Marberija, naredne sezone ga je u Niksima upravo trenirao Braun, a dugogodišnji igrač Peking Daksa je to ovako objasnio.

To je bilo nepodnošljivo. Niko nije želeo da igra za njega. Cela hemija u timu je bila užasna, ali to je bilo okruženje u kojoj je on voleo da radi”, rekao je Marberi za “Complex”.

Inače, Amerikanci su na Olimpijskim igrama te godine doživeli šok, pošto su u polufinalu poraženi od Argentine, koja je na kraju postala šampion.

Izvor: B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *