Želite ravan stomak bez vježbanja? Stručnjaci imaju rješenje

Objavljeno: 16.7.2017.


Ukoliko niste uspeli da pripremite telo za leto, ne brinite. Stručnjaci imaju nekoliko saveta koji će vam pomoći da, bez dijeta i vežbanja, izravnate stomak.
Prvo što treba da uradite jeste da se ispravite se jer time aktivirate trbušne mišiće. Uostalom, kada se ispravite, figura izgleda skladnije, a stomak manji.

Ukoliko želite ravan stomak ,vodite računa da u organizam unosite dovoljno tečnosti (bar osam čaša vode dnevno), jer u slučajevima dehidratacije telo zadržava vodu u organizmu.

Bitno je voditi i računa o ishrani. Obrok obavezno započnite supom, a potrudite se i da konzumirate dovoljno voća i povrća. Stručnjaci savetuju i da konzumirate bademe i druge orašaste plodove jer sadrže veliku količinu omega-3 masnih kiselina i čine da se duže osećate sitim.

Jutro počnite crnom kafom jer ona ima dejstvo blagog diuretika koji vam pomaže da se rešite viška vode u organizmu i nakupljenih toksina. Na taj način sprečićete nadutost.

Ukoliko imate problem s nadutošću, stručnjaci savetuju da doručkujete žitarice u kombinaciji s mlekom jer minerali koji se nalaze u mlečnim proizvodima (kalcijum, kalijum i magnezijum) mogu da pomognu u održavanju protivteže natrijuma koji podstiče nadutost.

Takođe je bitno i voditi računa o načinu konzumiranja hrane. Podsećaju da je optimalno napraviti bar 10 zalogaja pre gutanja hrane, jer što manje želudac mora da prerađuje hranu manja je verovatnoća da će doći do nadutosti ili gasova.

Stručnjaci savetuju i da konzumirate probiotike, jer “dobre” bakterije pomažu u regulisanju crevne flore, čime se sprečavaju gastrointestinalni problemi.

Takođe, trudite se i da se dovoljno krećete i šetate tokom dana i pronađete neki način da se rešite stresa.

Izvor. B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *