Svijet iščekuje premijeru najskupljeg SF filma svih vremena

Objavljeno: 16.7.2017.


S budžetom od 180 miliona dolara, dvoje relativno novih glumaca i opskurnim stripom iz 70-tih godina prošlog veka kao izvorom nadahnuća, Lik Beson rizikuje s najnovijim filmom “Valerian i grad hiljadu planeta” koji u SAD počinje da se prikazuje 21. jula.
Naučnofantastični film je najskuplji ikada i projekt je kojim je francuski reditelj bio opsednut od kad je kao dečak čitao strip “Valerian i Laureline”.

“To je bila moja jedina mogućnost bega kako bih bio slobodan, maštao, sanjao. Jako se dobro sećam”, kaže on.

Reditelj “Velikog plavetnila” (1988) i “Petog elementa” (1997.) želi od “Valeriana” da napravi sagu te mu je nužno da film bude uspešan kako bi opravdao nastavak. Beson je poznat i po klasicima poput “Nikite” i “Leon: Profesionalac”.

U glavnim ulogama su Dejn Dehan (31) i Kara Delevinj (24), ali se pojavljuju i Rijana, Itan Houk i Klajv Oven u pratećim.

Glavni likovi, Valerian i Laurelajn, su specijalni vladini agenti zaduženi za održavanje reda u celom svemiru. Valerian ima u planu romantičnu vezu sa svojom partnerkom, međutim ona će ga odbiti zbog njegove prošlosti sa ženama. Oni su poslati na misiju u međugalaktički grad Alfa, metropolu koja je sastavljena od hiljadu planeta.

Izvor: N1

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *