S kim si, takav si

Objavljeno: 16.7.2017.

Verovali ili ne, ako se družite sa punijim ortacima, veća je verovatnoća da ćete i sami nabaciti kilograme. Takođe, kada se vaša lepša polovina ugoji, raste verovatnoća da i vi nabacite kilograme

Muškarci koji pri kraju četvrte i na početku pete decenije puste stomačić pre su pravilo nego izuzetak. Deo odgovora leži u sređenom bračnom životu, redovnim obrocima, višečasovnom sedenju i nedostatku fizičke aktivnosti. Ali, ima nešto i u prijateljima.

Verovali ili ne, ako se družite sa punijim ortacima, veća je verovatnoća da ćete i sami nabaciti kilograme. Izraženo brojkama, ako imate gojazne prijatelje, za 57 procenata je veća verovatnoća da ćete i sami patiti od viška kilograma. Takođe, kada se vaša lepša polovina ugoji, raste verovatnoća da i vi nabacite kilograme, ali je ona nešto manja, 37 posto.

Psiholozi ovaj efekat objašnjavaju time da što više nešto gledamo, to nam postaje prihvatljivije. Ako su nam u okruženju gojazne osobe, postaćemo tolerantniji prema debljini i kasnije će se probuditi alarm koji kaže da je vreme da smršamo. Zato, pazite sa kim se družite.

Izvor: Novosti

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *